Burrows and Badgers Kampaň Doxfordské Dědictví: Hon na Viléma

    Zoraxovi se nevídaně dařilo. Podařilo se mu nashromáždit dost odborných knih aby svou laboratoř rozšířil o skutečnou knihovnu. Jeho moc v okolí Doxfordu stále roste. Ziggy se rychle zotavila z následků Libidorova kouzla a jeho bojovníci jsou dobře vyzbrojení a vycvičení vojáci. Až se i ten tajemný plaz dá dohromady z útrap, které v otroctví zažil, bude dobrým přínosem pro Syndikát. Že by konečně nastal ten správný okamžik, kdy vyzve toho zpropadeného lapku Viléma?

    Černokněžník ve svých knihách objevil, že v okolí Doxfordu je je ještě několik posvátných míst, kam by ten bídák mohl skládat další obětiny. Nechal tedy Hraběte Roqeforda s Jehošem hlídkovat mezi runovými kameny. Netrvalo to dlouho a Vilém se skutečně objevil.

Hrabě de Roquefort se v lesíku připravuje k boji

    Byla to malá vesnička u řeky. Na jejím levém břehu byla náves, na které stál prastarý runový kámen. Za vesnicí se říčka stáčela do malého jezírka. Na kopci na pravém břehu řeky byl dům starosty. Okolí tvořily listnaté hvozdy. Zorax měl jasný plán. Hlavní voj budou tvořit žoldáci vedení Maršálem. Vydra Václav měl vést útok přímo korytem řeky pod krycí palbou fretky Furkety. Krtek Zákop měl v plánu napadnout tu jejich veverčí čarodějku Věrku ze spoda. Tahle část jeho družiny měla jít po pravém břehu a napadnout tak Viléma a Věrku za starostovým domem. Druhá část v čele s ním, Ziggy a oběma myšáky pak měla obsadit náves.


Maršálův oddíl se chystá do útoku

    „Na ně!“ zavelel zmijí černokněžník a všichni se dali do pohybu. Zákop vyrazil z hlíny s napřaženým mečem proti veverce Věrce a mocně sekl! Kouzelnice jen zvedla hůlku před sebe a zmírmila tak dopad krtkovy čepele jen tak tak aby ji nerozsekl vejpůl. Těžce raněná veverka ustupovala od rozzuřeného krtka a mumlala slova zaklínadla! Zákop ji zarputile následoval. Věděl, že jakákoli kouzla povolá na svou záchranu neobstojí před jeho odhodláním, silnýma rukama a velkým mečem! Veverka dokončila zaklínání. Nic se nestalo. Žádná ohnivá koule, žádný blesk z nebes. Dokonce ani žádný čarodějný štít se před kouzelnicí neobjevil. Krtek už už chtěl s čarodějkou skoncovat když se mu do paže zabodl šíp. A další do boku. A další do krku. Otočil se, už v pádu, do prava kde viděl lapku Viléma jak s nadpřirozenou rychlostí nasazuje jeden šíp za druhým na tětivu svého luku. Čtvrtý šíp ukončil život tohohle krtka ještě dřív než se jeho tělo dotklo milované půdy. Tak zemřel Zákop, přeborník v boji obouručním mečem. Žoldák ve službě Syndikátu Smaragdových Zmijí.

Vilémovi nohsledi se plíží kolem jezírka

    Ostatní žoldnéři neměli šanci přijít chudákovi Zákopovi na pomoc. Místo toho se soustředili na podporu zmijo-myšího útoku na náves. Ti zatracení lasiččí bratři jsou tak neuvěřitelně rychlí sprinteři! Než se Zoraxovi bojovníci stačili rozvinout, byli oba lasičáci připravení k boji na návsi. Ziggy nemusela čekat na výzvu a vrhla se mezi ně. Zorax se ji marně snažil pomoci svými kouzly. V podivné atmosféře kolem runového kamene, jakoby byla magie ještě méně spolehlivá než normálně. Šipka z kuše vytrhla Zoraxe ze zamyšlení a síla jejího nárazu srazila zmiji k zemi. Druhá šipka ho doslova připíchla k zemi.

Lasičí bratři se vrhají do boje!

    Hrabě Roquefort se odpoutal od šermířského souboje, který sváděl s jedním z banditů, když se jeho meč rozletěl na tisíc úlomků. „To je naposledy co zkouším něco nového!“ křičel.

Lapkové se skrývají u runového kamene

    „Ústup! Ústup!“ řval mohutným hlasem Maršál. Těžko věřit, že tak silný hlas vycházel z myších plic. Bojovníci Syndikátu prchali co jim síly stačily! Václav, celý mokrý z ústupu řekou, ještě hodil přes rameno bezvědomou Ziggy. Nikdo z prchajících neměl čas osvobodit svého raněného vůdce.

    Když se zmijí černokněžník probral z bezvědomí, měl už ovázané rány. Jeho čelisti byly svázány k sobě řemenem aby nemohl čarovat. Nejvíc ho ale frustrovalo, že nemohl jazykem ochutnat vzduch. Byl obklopen páchnoucími lasicemi a myšáky. Ticho prolomil Vilém osobně: „Teď jsi náš, haďoure!“

"A jsi náš, haďoure!"


Komentáře

  1. OH no! Will it be possible to be rescued?

    OdpovědětVymazat
  2. Ne! Krtek Zákop padl v boji. 🥺🥺🥺 A Zorax je v zajetí. Jsem zvědavá jak dopadne pokus o jeho záchranu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Nejoblíbenější příspěvky