10 Otázek - Burrows and Badgers

V dnešním díle seriálu 10 otázek se pobavíme s Mancinim o hře Jezevci a nory (Burrows and Badgers)


Otázka první: Můžeš nám jednoduše, a co nejvýstižněji popsat hru o které se dnes bavíme?

Burrows & Badgers jsou rychlá figurková hra, kde na každé straně asi půl tuctů zvířecích hrdinů, loupežníků, čarodějů a dobrodruhů mečuje, střílí, kouzlí a tak. Je zaměřená na kampaňové hraní, kde se postavy vylepšují, získávají další vybavení a mezi bitvami vyrážejí na cesty, zdokonalují svou základnu nebo ukrutně trpí následky vážných zranění.

Otázka druhá: Můžeš nám nastínit, do jakého herního prostředí je hra zasazena, případně o jaké historické éře se bavíme?

Vše se odehrává v neurčitém pseudostředověku, kde po fantasy Albionu pobíhají kočičí klany v kiltech, liščí loupežníci s pistolemi přepadávají dostavníky, myší mágové metají blesky a do boje se ženou do železa zakutí zaječí zabijáci.

Otázka třetí: Za jakou frakci hraješ ve hře, řekni nám něco o svojí armádě?

Mám figurek zhruba na tři bandy, pořizoval jsem si je podle toho, jak se mi líbí. Což je nebezpečné, protože pěkných je dost. Hrát jde za všechnu možnou a namixovanou zvířenu, nejste omezení jen myšáky nebo lasičáky.

Otázka čtvrtá: Proč hraješ právě tuhle hru a jak si se k ní dostal

Někdo se o ní náhodně na internetu zmínil a spolu s pár lidmi jsme udělali hromadnou objednávku pěkných figurek. Jaktěživ jsem o ní předtím neslyšel. Pak jsme ji konečně zahráli a zjistili, že je to legrace.

Figurky z posledního Kickstarteru - zdroj Oathsworn Miniatures


Otázka pátá: Kdybys měl hru doporučit někomu, kdo jí nezná (což právě děláš), jakým způsobem bys to udělal

Láká vás kampaňový skirmish? Znáte Mordheim? Baví vás vtipné zvířákovské miniatury? Chcete mít myší rytíře? Hledáte svižná, zábavná a nijak tryhard a hardcore pravidla? Pokud jste aspoň jednou odpověděli ano, tak máme pravidla (i v češtině), máme figurky na půjčení a máme discord.

Otázka šestá: Jaké mechaniky bys vypíchl jako přednost hry?

Parádní zaměření na kampaň, tak akorát RPG prvky vylepšování postav, jednoduše stravitelná pravidla. Pro někoho určitě i vrozená roztomilost (ale zase ne dětinskost nebo úchylnost) antropomorfních zvířat. A můžete mít lasici, co má v prackách palici.

Otázka sedmá: Jaké mechaniky bys vypíchl jako negativum hry?

Je to „casual“, nic pro ultrakompetitivní hráče. Byť samozřejmě jdou vymyslet silnější i slabší postavy. A kostky můžou někdy výsledkem hodně zamíchat – ale to je i věc, která v systému hry dává malé myšce šanci proti rozzuřenému jezevci.

 Otázka osmá: Jak dlouho trvá jedna běžná hra?

Po testech na lidech (ne zvířatech) dokázali úplní nováčci dohrát jednu bitvu asi tak za hodinku. Za herní odpoledne nebo večer by se dalo kampaní pěkně pohnout. Ovládáte okolo půl tuctu modelů na ploše přibližně 3 × 3 stopy, stopa sem, stopa tam, takže nic rozsáhlého ani náročného to není.

Veverčí rytíř, foto Oathsworn Miniatures

 Otázka devátá: Existuje česká komunita, jak je velká a jak se dá kontaktovat?

Existuje, už je nás… tucet? Povětšinou v Praze a okolí. Jsme na discordu

 Otázka desátá: Pořádají se nějaké eventy, nebo turnaje?

Vzhledem k tomu, že jsme všichni začali relativně nedávno, tak těžko říct. Nicméně určitě rozjedeme kampaň. Jinak dosud proběhla snad docela úspěšná předváděčka na GameConu a pak komorní ukázka u vás v klubu. Když se objeví podobná příležitost, klidně tam můžou jezevci vylézt ze svých nor.

Komentáře

Nejoblíbenější příspěvky