Birthday Party What a Tanker! WOT!

Můj Tiger v testovaci hře dopadl jak Wittmanův
Draft 0.2

Základní údaje

Pravidla: What a Tanker World of Tanks edition
Měřítko: 20mm 1/72 (případně 1/76)

V Seznamu zatím chybí USA a Rusko, dodám později. Jak vidíte jedná se o Evropské válčiště cca od Kursku po D-Day. Předpoklad je:
Rusko: T34/76; T34/85; T70, KV1; KV2; SU76, SU85, SU122, IS2 + Lend Lease tanks
USA: Shermam M4A1/M4A3(75+76), M10TD, M18TD, M3 Stuard, M5 Stuart, M3 Grant

Bojiště a scénář

Nejedná se o historickou hru ani simulaci, takže chceme, abychom na každé straně měli podobné typy tanků a podobné body, nehledě na národnost. S tím se pojí, že není nutné mít tank v historickém kamuflážním schématu.
Bojiště bude veliké tak, že na každý tank přidělím 2 klubové desky (deska 30x30cm) a ty zaokrouhlíme na odpovídající velikost obdélníkového stolu
Hra se hraje buď na časový úsek, nebo pokud jsou všechny tanky jedné strany najednou vyřazeny ze hry. Cílem hry je obsazení Objektivu uprostřed mapy. Nevyřazený tank, který je nejblíže objektivu, nejdále ale 6 palců získává na konci kola pro svou stranu 3 body vítězství, každý další tank ve stejné vzdálenosti pak jeden další bod (stačí pouze část superstruktury aby byla v dosahu 6 palců od objektivu). Za vyřazení nepřátelského tanku získává strana 2 body vítězství. Vyřazené modely můžete nasadit v dalším kole na 4+, pokud se to nepovede, tak si v každém dalším neúspěšném kole přidáte +1. Okamžité nasazení v dalším kole vás bude stát jeden bod vítězství (Party verze - alternativní verze okamžitého nasazení je okamžitá konzumace povzbuzovadla - Whiskey, Gin, Schnaps, Vodka...)


Cena Kurta Knispela

Nejlepší tankové eso hry dostane Cenu Kurta Knispela. Body do soutěže se přidělují následovně:

  • Body za poškození nepřátel
    • 1 bod za Superficial Hit
    • 2 body za Damaging Hit
    • 3 body za Target Destroyed
  • Lehký tank (tanky s pravidlem Fast) získává extra bod pokaždé, když jeho ACQUIRED target zasáhne přátelský tank
  • Váš tank vyřazen z boje -1 bod

House Rules

Target Aquired a Lehké tanky
Lehké průzkumné tanky (Tanky s pravidlem FAST) pomáhají navádět střelbu vlastních tanků. Pokud váš cíl vidí přátelský lehký tank a tento váš cíl vyjede z vašeho LOS (a ztratíte svůj vlastní Acquire token), tak pokud na konci vašeho tento pohybu nepřátelský tank znovu vidíš, můžeš ho považovat jako by byl stále v tvém výhledu (a tedy získat Acquire zdarma). 

Efekty Kill Ringu  
V okamžiku kdy dostanete Kill Ring, dostáváte okamžitě jeden z následujících efektů. Tyto efekty platí do vyčerpání, i když je váš tank. Hoďte 1d6 a porovnejte s tabulkou níže:
1. Lékárnička: Můžete si vyléčit jeden Temporary hit
2. Nářadí: Můžete jednou za životnost tanku opravit jedno permanent
3. Podkaliberní  střelivo - získáváte D3 Podkaliberních nábojů, každý dává +1 Strike
4. Kamuflážní síť – model získává +1 k Armouru  (platí jen do prvního vyřazení tanku z boje)
5. Rukavice z liščí kůže – Váš nabíječ je fakt expert, dostáváte d3 extra kostek s výsledkem „5“ můžete použít max. jednou za aktivaci
6. Eso – získáváte d3 divokých kostek (nejde vzít vícekrát než jednou za hru), při každém dalším hodu 6 získáváte jen 1x divokou kostku.


autor: Dalcor


Komentáře

Nejoblíbenější příspěvky