Představení Kill Team 2016

Myslím si, že téměř každý, alespoň v naší malé kotlině začínal, nebo nějakou dobu hrál hry od Games Workshopu. Ani já nejsem výjimkou, a přestože GW hry už nehraju, tak novinky především ve 40K stále sleduji. A když vyšla nová iterace Kill Teamu za rozumné peníze, bylo rozhodnuto. Space Marines Tactical byla na mém seznamu „chtěných“ modelů, protože si potřebuji udělat Damocles squad Iron Snakes na poličku. Plus jsem si omluvil nákup hry od GW tím, že za ní výjimečně nezaplatím o moc víc, než za mé oblíbené Osprey Wargames.



Po rozbalení na mě vybafly nádherné modely TAU Fire Warriors, Space Marines Tactical, pravidla pro Kill Team, pravidla pro 7E 40K a návody s Armylisty pro obě jednotky. Bohužel pravidla 7E jsem měl ohnutá.

Jak se Kill Team hraje? Jedná se o skirmish hru, kde si sice vybíráte svůj kill team jako celou jednotku, nebo více jednotek, nicméně v rámci hry každý model bojuje sám za sebe jako jednotlivec. Killteam si můžete vybrat ve zkreatce z Troop, Elite, nebo Fast druhů jednotek, s tím že žádný model nesmí mít 2+ Armor Save, nesmí mít více jak 3 životy/hull pointy a součet pancéřování nesmí přesáhnout 33. Musíte mít alespoň 4 non-vehicle modely, které budou tvořit velitele a tři specialisty. Velitelé si můžou vybrat (náhodou, či vlastní volbou) jeden veliktelský trait. Specialisté si, tak jako v minulosti můžou vybrat jedno speciální pravidlo. Speciální pravidla jsou nyní rozdělena do kategorií, které nesmíte mezi specialisty sdílet. Kromě pravidel z hlavní knížky pak hra přichází s cca 20 novými zvláštními pravidly.


Abych to shrnul, vezmete si datasheet z Killteamu. Raven Guard Tactical Squad Stornus  (190pts) –
Bratr Seržant Stornus, Leader Trait: A Cunning Ruse, Plasma Pistol, Chainsword
Bratr Lotar, Guerrila Specialist (Preferred Enemy), Boltgun, Bolt Pistol
Bratr Damech, Imdomitable Specialist (Relentless), Missile Launcher, Bold Pistol
Bratr Jovas, Weapon Specialist (Expert Shot), Meltagun, Bolt Pistol
6 standardních Space Marines



V pravidlech Kill Teamu naleznete 6 misí, které se hrajou na 4x4 stopy velikém stole. Nicméně nijak zvlášť nepřekračují obecné principy 40K pravidel a tvorby misí. Ostatně i samotný gameplay jede podle pravidel 40K, takže nic nového a zvláštního. Kdo už někdy čtyřicítku hrál, bude jako doma, nicméně vysvětlovat principy této hry je zcela mimo rozsah tohoto článku. Závěrem najdeme pár slov o tvorbě kampaňového, či narativního hraní v omezených možnostech 40K a datasheety Squadu Stornus Ravenguard a Strike Team Bright Conquest Tauského impéria.
Osobně se moc těším na první hru, kterou již brzy otestujeme.

Autor: Dalcor
Photo: Games Workshop


Komentáře

Nejoblíbenější příspěvky