Největší Jezevec v České noře - Zápis z akce

17. Listopad - Den boje za svobodu a demokracii - jsme oslavili setkáním hráčů a kampaňovým dnem Burrows and Badgers. Hráči z mnoha koutů Republiky přijeli do klubovny Prague Wargames Club aby svá antropomorfní zvířátka vedli do bojů o vzácné odměny.

Bohužel nám na poslední chvíli pár hráčů odpadlo ale přesto byla účast veliká. Sešlo se nakonec 8 účastníků. Kampaňový den měl jednoduchou strukturu. Hráli se 3 kola Švýcarským systémem. Scénáře jsou náhodné. Po každém kole se vyhodnotily kampaňové položky - najímaní nových členů, získávání nových úrovní, rozvoj doupat apod. Po skončení akce se pak vyhodnotí tři kategorie:

Největší Jezevec - Družina s největším Warband Ratingem

Nejdrsnější Jezevec - Družina s nejvyšším počtem vyhraných scénářů

Nejhebčí Jezevec - Družina s nejvyšším počtem hlasů pro nejhezčí družinu


Měli jsme připravených 6 stolů o rozloze 3x4 stopy s různou tématikou od rybářské vesnice až po pouštní oázu.

Bažina

Hvozd a poušť

Německo a Rusko



Rybářská osada

1. Kolo


To Bodlo! vs Myštři Meče

Manželský souboj! Hrál se scénář Surprise Attack. Chudák fretka s puškou se skrývala v dřevěném domku zatímco na ni ze dvou stran útočil ježčí gang. Poměrně rychle se ale dostavily posily v podobě dalších landsknechtů. Podařilo se jim skolit ježčí čarodějku a v zájmu zachování zdraví členů družiny pak Myštři Meče dobrovolně uprchli (a splnili tak Secondary Objective).


Buldovi Báječní Borci vs Horalové

Co nejhoršího se může stát? Když první kolo kampaně uvíznete v mlze (Lost in the Fog), kde hrozí automatická permanentní smrt, když odbočíte ze stezky. Buldovi Báječní Borci se střetli s Horali v brutální bitce na středu stolu. Po těžkých bojích a vysokých ztrátách museli Horalové utéct z bojiště.


Bratrstvo Desíti vs Lóže Bahnitých Pacek

Divoké kočky se střetli s kultem vedeným bobrem v bažinatém prostředí. To více vyhovovalo oběma vydrám v bobrově bandě a Bratrstvo Desíti rozhodlo zachránit všech 9 životů a z předem prohraného boje prchlo.


Zabijáci Zajíce Zdeňka vs Zajíc a Jezevec

Hrál se Defend the Haul a Zajíc s Jezevcem se bránili zuby nehty. Ani při nejvyšší snaze se Zdeňkovi nepodařilo Jezevčí partu oloupit o bohatství v Německé vesnici.


2. Kolo


Buldovi Báječní Borci vs Zajíc a Jezevec

Bitva v bažinách vyšla spíše Buldovi. Zajíc a Jezevec se snažili využít terénu a útočit na Royalisty ze zálohy ale všechny snahy byly marné.


Lóže Bahnitých Pacek vs To Bodlo!

Obě strany se soustředili zejména na udržení vlastní poloviny. Došlo k několika ostrým střetům, ze kterých převážně vyšli vítězně Bahnité Packy. V zájmu zachování životů a zdraví svých bojovnic (a splnění Secondary Objectives) se To Bodlo! stáhlo a vítězství tak zůstalo Lóži Bahnitých Pacek.


Myštři Meče vs Zabijáci Zajíce Zdeňka

Tak dlouho jsem se smál Buldovi a Horalům, že jsou ztraceni v mlze až jsem se v mlze ztratil v bitvě se Zabijáky Zajíce Zdeňka. Ani jeden z nás nechtěl sejít z cesty a tak jsme se střetli uprostřed bojiště. Boj byl tvrdý a rychlý a skončil skutečným prolnutím družin. Oběma se podařilo odejít druhou stranou stolu a bez trvalých úmrtí.


Bratrstvo Desíti vs Horalové

Divoké kočky se v těžkém boji postavili Horalům. Bratrstvo nebylo připraveno na množství a kvalitu střelby ze strany Horalů. Jen co kocour vyhlédl zpoza rohu, už mu srst zdobilo několik šípů. Horalové natolik zatlačily na kocoury až se jim podařilo urvat vítězství.



Družiny po druhém kole

Horalové

Buldovi Báječní Borci

Lóže Bahnitých Pacek

Bratrstvo Desíti

Zabijáci Zajíce Zdeňka

Myštři Meče

To Bodlo!


3. Kolo


Buldovi Báječní Borci vs Lóže Bahnitých Pacek

Pořádná krvavá bitka jak se sluší a patří! Borci se vrhli na Bahňáky a po těžkých bojích masivní zvěře se jim podařilo zvítězit.


To Bodlo! - BYE

Bohužel, hráč Zajíce a Jezevce musel nutně odjet a tak družina pod vedením ježčí válečnice zvítězila bez odporu.


Horalové vs Myštři Meče

Díky scénáři Surprise Attack se Horalům nepodařilo využít početní převahu 8 ku 5 a útočili ve vlnách. Myštrům Meče se proti lehkooděným horalům vyplatili těžké pancíře a obouruční meče. Bojovalo se velmi tvrdě a mnoho bojovníků padlo. Myštři Meče se nakonec rozutekli když jejich vůdce i zástupce padli ve hře s kočky s myší.


Bratrstvo Desíti vs Zabijáci Zajíce Zdeňka

Obě strany se rozhodli, že neponechají nic náhodě a nepůjdou zbytečně do rizika. Skrývali se mezi palmami a krčili ve stínech skal a jen zřídka někdo vystrčil čenich, protože kdo to udělal, hned přes něj dostal! Nikomu se nepodařilo ve scénáři zvítězit a tak bitva skončila remízou.


Zajímavá pozorování

Masivním zvířatům v popularitě vévodil buldok. Ten se objevil ve dvou družinách, zatímco bobr a jezevec byli zastoupeni každý jen jednou. Nejpočetnější zvířenou však byli tradičně myši. Nastoupilo jich celkem 11. V našich krajích je také velmi populární "Žižka" - jednooký zajíc v brnění, s dvouručákem a kalichem na pancíři. Objevil se ve třech družinách.

Pokud mě paměť neklame, všichni kouzelníci byli léčitelé. Pokud ne všichni tak alespoň velká většina.



Výsledky

Největší Jezevec - Zabijáci Zajíce Zdeňka - Warband Rating 99

Nejdrsnější Jezevec - Buldovi Báječní Borci - 3 výhry ve scénářích

Nejhebčí Jezevec - Horalové - 4 z osmi hlasů pro nejhezčí družinu


Poděkování

Tak a akce je za námi. Jako pořadatel bych chtěl moc poděkovat Michalovi (Mancini) za to kolik hráčů k Burrows and Badgers přivedl svou prací pro komunitu, Daliborovi (Dalcor) za výrobu krásných terénů pro tuto akci, Tomášovi (Šnekoun) za obrovské množství namalovaných modelů takže jsme mohli zapůjčit i těm kdo namalováno neměli, Báře (Kolibříček) za výrobu diplomů a všem ostatním kdo na akci dorazili (Captain66, Hroch, Tfoft, Draca).


Největší dík patří Michaelu a Jo Lovejoyovým nejen za to jak zábavnou hru vytvořili a jak krásné a roztomilé figurky k ní vyrábí ale také za podporu naší akce slovem ale také věcnými cenami. Díky Michaele, díky Jo.




Komentáře

Nejoblíbenější příspěvky