Unboxing Legends of Signum



Obsah krabice bez figurek
Je to jen pár dní co jsem dostal domů nádhernou krabici Legends of Signum, pojďme se tedy s hrou trochu seznámit.

Fotky z UNBOXINGU V JEDNOM ALBU

Fotky via ZeBra

Legend of Signum je deskovková hra, jejíž hratelnost je postavená na kombinaci deckbuildingu, resource managementu a nádherných modelů. Já sám nejsem deskovkář, jsem spíše přes wargaming a RPG a sám jsem se na LoS těšil především kvůli figurkám, ale k nim později. Nebudu zde mluvit o historii vzniku Legends of Signum, ale kolegové kteří se figurkám pár let věnují, rozhodně zaznamenají design podobný modelům firmy Rackham. Ostatně lidé, kteří sledovali Kickstarter Legends of Signum zaznamenali kontroverzi s novým majitelem práv na universa francouzské firmy, která před lety zkrachovala. Druhá inspirace, která mě napadla je PC hra Etherlords nebo Heroes V, ale to pro hezký gamepad na křídovém papíře 60x60 cm po kterém šoupete figurkami. Neoprenová (Mousepad) verze je k prodeji na stránkách výrobce což je jen dobře.

Tokeny, měřítka, boostery, kostky

V krabici najdete pravidla na padesáti stránkách v angličtině, ta mají hezký layout, a když jsem nahlédl, není problém porozumět i pro hráče, kteří v angličtině nejsou moc kovaní. Pravidla se navíc zdají jednoduchá a jednoduše uchopitelná, ovšem k samotnému hraní se dostaneme v budoucnosti u testu gameplaye. Karty hrdinů, kouzel, artefaktů taktik doplňují karty budov a terénů. Všechny karty jsou na kartonu, art je velmi stylizovaný a vypadá dobře. Samozřejmostí jsou měřítka, tokeny a templáty terénů z tvrdého kartonu jak je zvykem. Nesmím zapomenout na speciální kostky a devět boosterů obsahující extra karty pro tvorbu vašeho herního balíčku.

Figurky včetně bejzek


Nakonec figurky, v mé verzi jich je 27 rozdělené do dvou frakcí, a pokud si myslíte, že ta videa a fotky, kterými si prezentuje Legends of Signu, jsou resinové mastery, zatímco vy dostanete klasický měkký plast – PR co dělají jiné renomované firmy - jste na omylu. Všechny figurku jsou multipart, jsou odlité z tvrdého šedého resinu a přesahují kvalitou odlití a skulptu řadu firem, které se a priory živý prodejem modelů za ceny několikanásobně vyšší. Modely jsou digitálně skulptěné, mají ostré detaily, nicméně určitá zjednodušení pro velkovýrobu najdete. Oproti tradičním deskovkám, tedy sestavení figurek vyžaduje určité nástroje a dovednosti s lepením modelů, začátečeník navíc může být trochu ztraceným protože návod na figurky nenajdeme. Nicméně figurky mají formy a postupy sestavení navržené tak, že se nejde spléct - pomůže fotka na webu. Výsledkem práce je  model, který je o dost lepší než cokoliv co jsem u deskovek viděl, a rozhodně zapadne na stůl plný špičkových wargamingových produktů. Bude radost je barvit. Přesto občas narazíte na mikrobublinky (ale jejich minimu a především na technologicky složitých místech). Aktuálně mám slepené tři modely, takže už brzy ukážu celé armády. 

Cassandra

Ostatně to je důvod mého nákupu. Na deskovku wargamingového typu se těším, nicméně dostat takového modely s touhle cenovkou je l nezaplacení. Pokud tedy kromě deskovky hrajete fantasy hry  a jistý výrobce je mimo vaši cenovou (nebo estetickou) dostupnost, tady máte nobrainer nákup. Měřítko je 35mm k úrovni očí u lidského pěšáka, 45mmvlkeni a vzývající sfinga Cassandra je 8cm vysoká s rozpětím křídel je 16cm. Nádherný centrepiece armády.

Jedinou nevýhodou je snad jenom nákup z mimoevropské unie, který se může díky specifickému přístupu českých celníků trošinku prodražit. Ale považte, 3 velká monstra a dalších 24 figurek za 150USD, to je cca 127 korun za resinovou figurku!


autor: Dalcor

Komentáře

Nejoblíbenější příspěvky