Wasp Game Day 2016

Jste začátečník a chcete si vyzkoušet wargamingové hry? Chcete si vyzkoušet hry, které nestojí moc peněz? Které nezabírají moc času? Chcete si opravdu zahrát? Máte doma modely, na které se práší a zasloužily by provětrat? Máte oblíbenou hru, která u nás nemá moc hráčů, kterou byste rádi ukázali ostatním?

Přijďte na WASP Game Day!


Přineste si své vlastní modely, vyberte si hru a mi ji s vámi projdeme, jako spoluhráči, či protihráči. Nebo použijte naše vzorové armády. Ukážeme vám, že wargaming se dá hrát levně, rychle a zábavně – nebo se o to aspoň pokusíme. Vzhledem k tomu že preferujeme jedny modely pro více her, budete mít možnost si vyzkoušet, že závisí především na tom, co vám se líbí a ne co vám diktuje vydavatel, či prodejce.


A co si budete moc zahrát s klubem Wargaming ASP (WASP)?

Frostgrave, Of Gods and Mortals, Daisho, Dragon Rampant, Skirmish Sangin a Open Combat (viz anotace níže).

Samozřejmě budeme mít sebou další hry, alespoň na ukázku, či krátkou diskuzi (A Fistfull of Kung-Fu, Black Ops, Blood Eagle, En Garde, Freebooters Fate, Guild Ball, Lion Rampant, Otherworld, Ronin). No a pak to co přinesou ostatní.

Začínat budeme 14.5. v 10.00, končit ve 19:30 v Herně Mephit (www.mephit.cz) na Arbesově náměstí. S krátkou polední přestávkou vám budeme k dispozici, abychom předváděli hry, které nás baví, ukázali vám proč. 

Anotace k hrám

Frostgrave

Hra s největším růstem za loňský rok, překonávající třeba i Guild Ball. První i druhé vydání okamžitě vyprodané v Evropě i USA. Cena za nejlepší hru dle serveru Beasts of War. Čaroděj a jeho družina pátrá ve zmrzlém městě po magických artefaktech. Jednoduchá a intuitivní pravidla odkazující na legendární fantasy hry jako Dungeons and Dragons, či Mordheim, kampaňové hraní a stále se rozvíjející pravidla, které si ale zachovávají jednoduchost.

Of Gods and Mortals 

Dvě armády se připravují k boji. Thor, obklopen praskajícími blesky, vede hordu zuřivých vikingů do útoku. Zamračené tváře odhodlaných spartských hoplítů, tvoří stěnu, připravenou přijmout jejich úder. Aby ne, vede je samotný Áres… Of Gods and Mortals (O Bozích a smrtelnících) je válečná hra, která dává hráčům možnost velet největším hrdinům, válečníkům a monstrům z bájí a pověstí společně s bohy, kteří jim vládnou. Přestože bohové disponují neuvěřitelnou mocí, jsou vždy jen tak silní jako víra jejich stoupenců. Úspěch tkví v použití strategie, která využívá všech vašich bojovníků. Od těch nejmocnějších po ty nejskromnější.

Daisho

Daisho pokračuje cestou, kterou autoři nastolili již v předchozích svých počinech. Důraz je kladen na minipříběhy v samotné hře a  skvěle napsaná pravidla ze, kterých si můžete udělat hru v historickém, mytologickém či fantasy/anime prostředí středověkého Japonska. Ať Kurosawových 7 samurajů, Legendy pěti kruhů, či Final Fantasy. V rámci hraní vám předvedeme, že na hraní různých her vám pořád stačí jedny figurky.


Dragon Rampant

Další pecka od Ospreyů postavená na základě historické hry Lion Rampan, jejíž modulovatelný systém umožňuje adaptaci na téměř jakékoliv prostředí. Mix skirmish a regimentové hry, která se nebere tak moc vážně nabízí velmi rychlé, vyvážené hry a tuny zábavy, včetně kampaňového hraní. Výhodou jsou jednotlivá pravidla, pro která můžete použít všechny ty modely, pro které už v jiné hře fantastických bitev v jiném věku nenajdete použití, protože tady mají všechny jednotky smysl.


Skirmish Sangin

Moderní konflikty zastupuje hra, která se zaměřuje na válku v Afghanistánu, kde proti sobě stojí jednotky ISAF a lokální povstalci. Pravidla věrně zpracovávají frenetické přestřelky cca 10 členných jednotek na každé straně. Díky specifickému aktivačnímu systému ve hře nehrozí větší prostoje a na stole se tak pořád něco děje



Open Combat

Univerzální systém, který umožňuje odehrát potyčky z prakticky jakékoliv doby před vynálezem střelného prachu. Můžete vést dobyvačnou výpravu Římanů skrz barbarské území, vyrazit se svým Anglo-Saským lordem vstříc lokálnímu rivalovi, nebo dát dohromady bandu dobrodruhů a pokusit se získat bohatství a slávu v gobliny zamořené divočině



Komentáře

Nejoblíbenější příspěvky